RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов" и МБАЛ „Бургасмед“ дариха важни предпазни средства на дом за възрастни хора

Социалните работници и домуващите в „Цвета и Анка Върбанови“ получиха предпазни маски, ръкавици, витамини и хранителни добавки в борбата с COVID

 

www.flagman.bg

17.9.2021

 

В деня на Вяра, Надежда и Любов болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебници в страната „Булфарма“ и представители на МБАЛ „Бургасмед“ дариха ценни предпазни средства и медицински суплементи на един от големите домове за възрастни хора в Бургас – „Цвета и Анка Върбанови“. 

Дарението съдържаше така необходимите консумативи за предпазване – маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма. То бе предоставено от името на Председателя на болничното настоятелство - Пловдивският Митрополит Николай, на дома за стари хора от Милена Казлачева-зам.-управител на МБАЛ-Бургас и д-р Иван Вуцов, началник на Спешното отделение.

„Най-удачният ден, в който да се направи такова дарение е именно 17 септември – „Вяра, Надежда, Любов“. Освен предпазните средства предоставяме възможност на персонала и настанените в дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ да се ваксинират на място от наш екип“, каза д-р Иван Вуцов.

 

„Искам да благодаря от името на целия екип и всички домуващи на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ за прекрасното дарение, което направиха днес за нас на този хубав празник. Пожелавам на всички да имат много вяра, винаги да таят надежда в себе си, а любовта да пазят в сърцата си“, каза Вероника Василева – социален работник в дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“.

Инициативата всъщност е част от една по-мащабна национална кампания. Болничното настоятелство на „Булфарма“, което носи името „Вяра, Надежда, Любов“, и представители на лечебните заведения, които са негови учредители - УМБАЛ „Софиямед“-гр. София, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“-гр. Бургас, с председател Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит НИКОЛАЙ, днес направиха дарения на общо 9 дома за стари хора в 6 града на страната и село Главиница.