RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Рисунки от деца за деца получи по случай 1 юни МБАЛ "Бургасмед"

Невероятни художествени творби, нарисувани от деца засияха в днешния Международен ден на детето и намерите своя нов дом в МБАЛ „Бургасмед“. Те са част от отличените в V-тия Конкурс за детска рисунка „Земята, пчелите и хората“ на тема: „Къде летя, какво видя пчелата“, организан от Областна дирекция „Земеделия“ Бургас в партньорство с Община Бургас и Пчеларско дружество „Бургас", който се проведе по случай международния ден на Земята -22 април.

 

Г-жа Лидия Станкова - директор Областна дирекция "Земеделие" гр.Бургас предаде дарението на главната медицинска сестра на МБАЛ „Бургасмед“ Светлана Михалева с много радост и вълнение, защото се даряват на децата за по-цветна, светла, вдъхваща живот и красота обстановка в педиатричното отделение на многопрофилната болница. Рисунки, част от инициативата ще украсят и отделенията на МБАЛ Бургас.

 

По повод празника г-жа Станкова честити празника на всички деца по света:

„Вие сте слънцето, любовта, усмивката, болката, тръпката и смисъла на този живот“.

 

От своя страна главната сестра на МБАЛ „Бургасмед“ изказа своята благодарност от името на екипа на лечебното заведение за това прекрасно дарение от децата за децата.

 

Конкурсът за детска рисунка бе организиран през м. април, а сред отличените и класирани в него бяха 44 творби, които бяха изложени в Експо център „Флора“ Бургас. Като жителите и гостите на града имаха възможност и се насладиха на художественото творчество на децата.