RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Една година болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“

Болничното настоятелство към веригата лечебни заведения на „Булфарма“ – „Вяра, Надежда, Любов“ отбелязва 1 година от своето учредяване. Настоятелството, основано на 16-ти юли бе създадено като  независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата и пациентите и държавата, като насърчава инициативи в областта на здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги. Неговата дейност е гарант за пациента за качествена медицинска услуга при спазване на всички стандарти за добра медицинска практика.

 

За изминалата година то реализира 3 благотворителни инициативи

 

В деня на Вяра, Надежда, Любов – 17 септември, настоятелството направи дарение на 9 дома за стари хора в 6 града на страната и село Главиница за борбата с COVID-19. Подкрепата към домовете за стари хора- настанените в тях и персонал, включваше индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване– маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.

 

Даренията бяха лично предадени от Председателя на болничното настоятелство – негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Никола в гр. Пловдив и от управителите на лечебните заведение в групата на „Булфарма“-в останалите градове на страната.

 

Втората акция на настоятелството бе по повод Коледните и Новогодишни празници през декември 2021г. когато съвместно с верига болнични ресторанти „Dr.Chef” бе направено дарение на над 200 топли обяда - съобразени с Рождественския пост, съдържащи супа основно и десерт, както  и на подаръчни комплекти, на два дома за възрастни хора в гр.Пловдив. Настанените домуващи и персоналът на домовете получиха сготвени празнични менюта по повод Игнажден, Бъдни вечер, Коледа и Нова година. От своя страна Пловдивска Митрополия дари на двата дома и топли одеяла и завивки.

 

Първата инициатива за 2022г. болничното настоятелство проведе в навечерието на едни от най-светлите християнски празници – Великден.

 

На Велики Четвъртък те направиха дарение на Центровете за настаняване от семеен тип за деца "Майка Тереза" и „Детска къща“, гр.Пловдив като Пловдивска Митрополия  предостави  спално бельо, посуда и индивидуални пакети за всяко дете с духовна литература, а болничното настоятелство - яйца за боядисване, прясно изцедени сокове и лакомства като Пловдивският Митрополит Николай лично благослови домуващите деца

 

Болничното настоятелство направи дарение и на Дoма за възрастни хора „Св. Василий Велики“ в гр. Пловдив на Великден под формата на празнично меню за домуващите и персонал, съставено от агнешки курбан, дроб сарма и великденска салата.

 

Празнични менюта с печено агнешко, дроб сарма, салата, яйца и козунаци получиха и настанените в Hotel ZOO Sofia, Гранд Хотел Хебър, гр.Пазарджик, Семеен хотел „СПА Хебър“, яз.Батак, бежанци от Украйна като възрастни и деца боядисваха великденските яйца.

 

Акция по случай празника се проведе и в Клуба на инвалида в гр. Пещера като настоятелството дари 331 козунака и 331 бурканчета с мед.