RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Болница „Бургасмед“ и Бачково със социална инициатива в разгара на летния сезон

Всеки изписан пациент получава шише изворна вода

МБАЛ "Бургасмед“ стартира за 4-та поредна година съвместната си социална кампания с изворна вода „Бачково“ в разгара на лятния сезон. През месец юли, август и септември всеки пациент изписан от лечебното заведение получава безплатно бутилка изворна вода от 1.5л. като символ на здравето му, както и това на цялото му семейство.

 

Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за живота на клетките в организма. Водата участва в преноса на кислород и хранителни вещества до тях, участва активно в обмяната на веществата в тялото и в поддържането на  телесната му температура. Тя пречиства от токсините и възстановява жизнеността на организма. 

 

Приемът на вода е важен за запазване баланса на течностите в тялото, а през лятото необходимостта от приемът й е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация  чрез потта  посредством отделянето на големи количества вода. Човешкото тяло съдържа около 70-75% вода.

 

Именно затова специалистите съветват особено през летните месеци да увеличим приемът на вода и течности с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми.

 

Кампанията за раздаване на бутилки с изворна вода ще се реализира на територията на всички клиники и отделения на болницата, а основен дарител е Изворна вода „Бачково“.

 

През месец септември, който традиционно се свързва със старта на Учебната година малките пациенти на Детско отделение на болницата ще получат забавно-образователен лист за оцветяване, обучаващ по увлекателен начин децата относно правилното хранене и хидратация.

 

Водещото предимство в състава на изворна вода “Бачково” е нейния показател PH 7.23, позволяващ ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода “Бачково” се добива от естествен каптиран извор, разположен  в резерват  “Червената стена”, който е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от международната мрежа биосферни резервати. Изворът е разположен в живописната северна част на Родопи планина и водата, извираща от недрата му се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска, кристално чиста вода.

 

Безплатна изворна вода ще бъде раздавана и на всички пациенти от болничната група на „Булфарма“ – УМБАЛ „Софиямед", УМБАЛ "Пълмед", Медицинскa структура „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера.

 

Повече информация за кампанията вижте ТУК