RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Д-р Серафимов ще се ваксинира пръв в МБАЛ „Бургасмед“: Важното, че ваксините са тук и започваме! Какво значение има с какъв бус са дошли

Анестезиологът д-р Александър Серафимов ще бъде първият медик, който ще се ваксинира в МБАЛ „Бургасмед“, която се намира в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Веднага след това ще ваксинираме и останалите колеги, каза той днес. Лекарят е сред един от най-всеотдайните млади лекари в морския град и отстоява обществени позиции.

https://www.burgasinfo.com/news/view/5/104777

26.12.2020

 

„Относно температурата: Нека на всички е ясно, че след сваляне на ваксините от камионите на Pfizer с Т -75 градуса и размразяването им започне, разполагаме с 5 дни, за да се ваксинираме. Температурата от 2 до 8 градуса може да се поддържа и в камионите на Leki. Затова са определени тези 3 дни - 27, 28 и 29.12.

 

Недейте да търсите “под вола теле” и спрете с конспиративните теории! Дали ще е Леки, Киселото мляко на баба или обикновен хладилен бус, какво значение има? Важното е, че ваксините са тук и утре започваме!“, коментира той по повод шегите с микробуса, доставил днес в РЗИ-Бургас първите дози.

 

Припомняме, че утре в четири точки в Бургас ще започне имунизацията – УМБАЛ-Бургас, Комплексен онкологичен център, РЗИ и МБАЛ „Бургасмед%.

 

В КОЦ-Бургас ваксината ще бъде поставена първо на завеждащия КОВИД отделението д-р Теодор Попов и на д-р Киселков – лекар в същото отделение.

 

В УМБАЛ-Бургас първият имунизиран медик ще бъде Златина Парушева, медицинска сестра в УМБАЛ Бургас с 40-годишен стаж.