RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май

Проф.Тодор Захариев, съдов хирург с над 40-годишен опит по специалността, ще проведе платени прегледи на пациенти със съдови заболявания в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май. Прегледите ще се извършват от 10.00ч. до 13.00ч. в кабинет 503. Желаещите да бъдат прегледани, могат да запишат предварително час на регистратурата на ДКЦ „Бургасмед“ или на тел. 0892 22 28 00 или 0892 22 25 25.

 

От 2023г. професорът е и методичен ръководител и консултант на Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Бургасмед“. Той е бил част от екипа на Клиниката по съдова хирургия и ангиология на Университетска болница „Проф. д-р Александър Чирков“ в София от нейното основаване през 1986 г., а през 1991 г.  е  назначен за неин ръководител. Същевременно е изнасял лекции по съдова хирургия пред студенти и специализанти в Медицински университет – София.

 

Проф. Захариев е автор на 7 учебника и монографии, има над 250 научни публикации и съобщения върху всички области на съдовата хирургия в наши и чужди научни списания и на научни форуми у нас и по света. Той е дългогодишен национален консултант по съдова хирургия към Министерство на здравеопазването и НЗОК и дългогодишен председател на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия.