RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Инвазивният кардиолог д-р Жежовски стана част от екипа на МБАЛ „Бургасмед“

През май инвазивният кардиолог д-р Сашко Жежовски се присъедини към екипа на Отделението по кардиология на МБАЛ „Бургасмед“. Той завършва медицина през 2010г. в МУ - Стара Загора. Придобива специалност по кардиология и инвазивна кардиология в периода 2015-2016г. 

 

Повече от 10 години д-р Жежовски работи като инвазивен кардиолог в СБАЛК – Ямбол, а от 2019г. до 2024г. е част от екипа на Сърце и мозък – Бургас, където оглавява сектора по Ендоваскуларно лечение на сърдечносъдовите заболявания. Притежава сертификати по ехокардиография – фундаментално и експертно ниво, интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. 

 

Преминава редица обучения и специализации в Англия, Германия, Дания, Турция и др., с които усъвършенства уменията си в областта на целия спектър от атеросклеротични съдови заболявания и усложнения.

 

Проявява особен интерес към комплексните коронарни интервенции (CTO, бифуркационни стенози, FFR, IVUS), периферно-съдови интервенции ( PTА, ЕVAR) и диагностика и лечение на каротидни стенози. Има натрупан опит в областта на структурните сърдечни заболявания като алкохолна септална аблация при хипертрофична обструктивна кардиомиопатия, както и към интервенционалното лечение на резистентна хипертония чрез метода на ренална денервация.

 

Д-р Жежовски е инвазивен кардиолог с дългогодишен клиничен опит, автор на редица публикации в специализирани медицински списания, има многобройни участия като лектор в български и чуждестранни форуми.