RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Медицински сестри от „Бургасмед” с престижно отличие

Да си медицинска сестра е призвание и мисия, при която отговорността и удовлетворението вървят ръка за ръка, споделя  Катя Димитрова, старша медицинска сестра на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Бургасмед”. По повод Световния ден на сестринството, 12 май, тя и нейните колежки в структурата получиха лично от кмета на Бургас Димитър Николов плакет и грамота за особен принос, висок професионализъм и качество на предоставяните здравни услуги. Церемонията се състоя по време на галавечер в Конгресния център на община Бургас.

 

Как протича един работен ден за сестрите в отделението? Динамично, отговаря Катя кратко, защото няма време за подробни разговори. Научила се е да „цепи секундата”, това е много важно в нейната работа. Самата тя от рано сутрин, след разпределяне на задачите, влиза в операционна зала. Там ангажиментите са много, освен че е дясната ръка на лекаря за типичните грижи по пациента. Списъкът от задачи съчетава също съдействие при използването на  анестезиологичната апаратура, респираторите и газовата инсталация. Заедно със своите колежки също има пълен поглед върху залите, където оперираните вече пациенти се възстановяват от анестезия. Задължително сред отговорностите на сестрите в отделението е обгрижването на болните в Интензивния сектор. „Работим със сърце и душа, а когато сме в АГ отделението за раждане, всички ние изпитваме положителна вълна от емоции”, казва старшата на отделението.

 

В „нощта на сестринските Оскари” индивидуално бе отличена от кмета и Янка Бойчева, старша медицинска сестра на Спешното приемно отделение на „Бургасмед”. Сред колежките си, тя е с най-дълъг стаж, и то в едни от най-натоварените структури на болницата – хирургия и шокова зала. За нея трудностите се преодоляват лесно, когато човек обича професията си и работи с удоволствие.

 

Болница "Бургасмед" благодари на Янка Бойчева и на екипа от Отделението по анестезиология и интензивно лечение за безспорните заслуги в прослава на сестринството, за безупречния им професионализъм и хуманност.