RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Съдовият хирург проф.Тодор Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 9 септември

Изтъкнатият съдов хирург проф.Тодор Захариев ще извърши платени прегледи на пациенти със съдови заболявания в ДКЦ „Бургасмед“ на 9 септември. Прегледите ще се осъществят от 09.00ч. до 11.00ч. в кабинет 503. Необходимо е желаещите за преглед да запишат предварително час на регистратурата на ДКЦ „Бургасмед“ или на тел. 0892 22 28 00 или 0892 22 25 25.

 

Проф. Захариев има над 40-годишен опит по специалността. От юни тази година работи като методичен ръководител и консултант на Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Бургасмед“. Той е бил част от екипа на Клиниката по съдова хирургия и ангиология на Университетска болница „Проф. д-р Александър Чирков“ в София от нейното основаване през 1986 г., а през 1991 г.  е  бил назначен за неин ръководител. Същевременно е изнасял лекции по съдова хирургия пред студенти и специализанти в Медицински университет – София.

 

Професорът е автор на 7 учебника и монографии, има над 250 научни публикации и съобщения върху всички области на съдовата хирургия в наши и чужди научни списания и на научни форуми у нас и в чужбина. Проф. Захариев е дългогодишен национален консултант по съдова хирургия към Министерство на здравеопазването и НЗОК и дългогодишен председател на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и бивш президент на Българската асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия (БАГССХ) и председател на Държавната изпитна комисия по специалността „Съдова хирургия“.