RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Изключителни противоепидемични мерки в МБАЛ „Бургасмед“, всички отделения работят

„Бургаските майки, които им предстои да раждат, да бъдат спокойни – погрижили сме се за тяхната сигурност“, гарантира д-р Снежана Ризова, началник на АГ отделението


https://www.flagman.bg/article/211210

 

2.4.2020


Изключителни противоепидемични мерки са предприето в МБАЛ „Бургасмед“, увери се тази сутрин репортерски екип на Флагман.бг. Влизащите в болницата минават през строг филтър, проверява се температурата, както и текущото им състояние.

Всички отделения, както и кабинети в Медицинския център работят. В целия Медицински комплекс „Бургасмед“ санитарният контрол е на най-високо ниво, а всеки кв.метър се третира със специализирани препарати по няколко пъти на ден.

Строг контрол е въведен и в АГ отделението на здравното заведение. „Бургаските майки, които им предстои да раждат, да бъдат спокойни. Погрижили сме се за тяхната сигурност. Въведохме строги противоепидемични мерки. Пациентите влизат само през един вход, предварително всеки, който пристъпи прага на болницата, се термометрира, имаме кабинет, в който да изолираме съмнителните случаи, проверяват се и всички медицински лица и помощен персонал. Лично съм разпоредила жените, постъпващи в АГ отделението, да се проверяват допълнителни“, каза д-р Снежана Ризова, началник на АГ отделението на МБАЛ „Бургасмед“.

 

От здравното заведение увериха, че са взети всички мерки за сигурност, препоръчани от Световната здравна организация (СЗИ), Министерството на здравеопазването, Националния щаб за борба с коронавируса и Регионалната здравна инспекция (РЗИ)-Бургас.

Разпоредени са специални мерки, гарантиращи безопасността, както на пациентопотока, така и на медицинския персонал. Лечебното заведение продължава да фунционира нормално и да приема пациенти за лечение, уточниха от МБАЛ „Бургасмед“.


Влизащите в болницата минават през строг филтър, проверява се температурата, както и текущото им състояние