RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Пловдивският Митрополит Николай отслужи молебен за здраве в село Богдан

Като продължение на благотворителната кампания на Пловдивска Митрополия и болнично настоятелство "Вяра, Надежда, Любов" за подкрепа на семейства от Карловско, засегнати от наводненията през септември, в сряда-31-ви ноември, Пловдивският Митрополит Николай отслужи молебен за здраве пред чудотворната икона на Света Богородица „Златна ябълка“ в църквата “Св.Петка” в село Богдан.

 

Богдан, заедно със селата Каравелово и Слатина бяха сред най-тежко пострадалите от природната стихия в Карловския регион. Преди седмица Пловдивска Митрополия, болничното настоятелство и Министерство на земеделието направиха дарение за засегнатите семейства в областта. Болничното настоятелство дари индивидуални пакети с лекарства, санитарни материали от първа необходимост, минерална вода и дезинфектанти на жителите на най-тежко пострадалите села. Общинската болница в Карлово вече разполага с хирургична маса, предоставена също от „Вяра, Надежда, Любов“. Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието дариха на всяко бедстващо семейство по 4м³ дърва за огрев.

 

Пловдивска Митрополия и Болнично настоятелство "Вяра, Надежда,Любов" ще продължат своите благотворителни акции в помощ на нуждаещите се и през 2023г.

 

Снимки:Пловдивска Митрополия