RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Отделението по Детски болести на МБАЛ „Бургасмед“ отново отваря врати

Звеното разполага с 20 легла в девет стаи, оборудвани с модерни ергономични мебели и всички удобства за хоспитализираните деца и техните придружители

 

Флагман.БГ

 

15 юли 2022г.

 

От 18 юли Отделението по Детски болести на МБАЛ „Бургасмед“ отново отваря врати за малките си пациенти, след като поради Ковид пандемията близо година беше затворено. Обновената структура разполага с 20 легла в девет стаи, оборудвани с модерни ергономични мебели и всички удобства за хоспитализираните деца и техните придружители. Приятната атмосфера се допълва и от изобразените по стените на отделението любими детски герои.

 

Отделението има второ ниво на компетентност и работи по всички клинични пътеки. Лекуват се малки пациенти с бронхопневмония, бронхиолит, бронхиална астма, инфекциозно-алергични заболявания на дихателната система, заболявания на горния гастроинтестинален тракт и при токсоалергични реакции.

 

Д-р Василка Зарчева, специалист по детски и инфекциозни болести в УМБАЛ „Софиямед“, която временно ръководи отделението, изтъкна, че екипът е съставен от лекари със специалност детски болести  и висококвалифицирани педиатрични сестри. Тя уточни, че в отделението се приемат деца от 1 до 18 години. Освен това педиатрията има интензивен сектор, в който се настаняват спешните случаи.

 

Текст под снимка: Временният ръководител на звеното д-р Василка Зарчева (вдясно) и старшата медицинска сестра Елена Банкова очакват първите малки пациенти.