RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Поредна пациентка избра да пътува от Плевен до Бургас заради лекаря си от „Бургасмед“

Доверието между лекар и пациент е един от важните фактори, спомагащи по-бързото и успешно лечение. Това каза пред Флагман поредната пациентка, избрала заради доверието в лекаря си вместо в Плевен да роди в гр. Бургас.

 

https://www.flagman.bg/article/225880

15.10.2020

Надя и съпругът й в продължение на 3 години не успяват да имат дете. След препоръка от приятелка се свързват с д-р Владимир Неделковски-АГ специалист, който по онова време практикува в гр.Плевен, днес в МБАЛ „Бургасмед“.

 

„Тогава той ми извърши диагностична лапароскопия и ме насочи към специалист по инвитро в Стара Загора, в чиято клиника след 1 година забременях успешно чрез ИКСИ метод.   Следих цялата си бременност при Д-р Неделковски, като на 29-ти септември 2018г. родих месец преди термина си в гр.Плевен по спешност поради прееклампсия. Не спрях да общувам и след това с д-р Неделковски, дори през 2019г. го поканихме на кръщене, разказва Надя.

 

През декември 2019г. тя има оплаквания и решава, че има  гинекологичен проблем. Обръща се отново към д-р Неделковски, който вече практикува в АГ отделение на МБАЛ „Бургасмед“. Оказва се бременна, а лекарят й назначава изследвания и специализирани тестове, тъй като има съмнение, че бременността може да не протече нормално.

 

„Тогава дори със съпруга ми обсъждахме вероятността да прекъсна бременността по медицински причини, но д-р Неделковски ме убеди да изчакам резултатите от всички тестове. Така и стана, и всичко се разви по абсолютно нормален начин. На 12-ти юли, когато вече бях в 8 месец заминах за Бургас, за да съм близо до МБАЛ „Бургасмед“. Там живяхме един месец. При един от прегледите се оказа, че пъпната връв се е увила около врата на бебето и тогава отново д-р Неделковски бе този, който ме успокои и каза, че няма място за притесниние. За съжаление "отключих" прееклампсия за втори път и трябваше да се действа бързо. Планира цезерово сечение. Никога няма да забравя колко важно беше всеки детайл, всяка подробност да бъде изпипана  до последно. Всяка среща със специалисти преди операцията.  Нямам думи с които да опиша както благодарността си към него, така и към екипа на лечебното заведение“, помни Надя.

 

Днес след 8г. познанство и две деца, проплакали в ръцете на Д-р Неделковски Надя не мисли да заменя акушер-гинеколога си с друг, въпреки, че трябва да пътува всеки път от Плевен до Бургас.


„Доверието между лекар и пациент наистина е едно от най-важните.Аз съм много благодарен както на Надя, така и на всички мои пациентки, които дори след като се преместих в гр. Бургас решиха да ме последват и да се доверят на мен и колегите ми в „Бургасмед“, коментира д-р Неделковски.