RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Акушер-гинеколозите в „Бургасмед“ си пожелаха по-леки раждания и повече бебета

Отбелязвайки днес Бабинден с традиционен ритуал, акушер-гинеколозите, неонатолозите и всички работещи в АГ отделението в МБАЛ „Бургасмед“ си пожелаха по-леки раждания и повече бебета през Новата година. През 2021г. под техните грижи са родени 487 деца, с 94 повече от предходната година.

 

На специалния обред с миенето на ръцете на акушерките и акушер-гинеколозите, стародавното наричане е: „Бебетата да се раждат толкова леко и хлъзгаво като сапуна“. 

 

В приветствието си д-р Снежана Ризова, началник на АГ отделението в МБАЛ „Бургасмед“ пожела на колегите си да се раждат все здрави бебета. „Екипът да е все така единнен и сплотен, всички да работят професионално и да дават най-доброто от себе си във високоотговорната си мисия“. Тя пожела на работещите в отделението здраве за тях и семействата им, много успехи и щастие.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов написа в своя поздравителен адрес до специалистите по акушерство, гинекология и неонатология в МБАЛ „Бургасмед“:

„На този ден всички ние трябва да отправим дълбока благодарност и признателност към вашия неуморен и неоценим труд. Вашите ръце и вашият глас са първите, които посрещат всяко новородено бебе. Вие сте началото на всеки живот! Професията ви е безценна, тъй като всеки, който работи в АГ- отделение, носи отговорност за два живота едновременно – на майката и на детето.

Желая да сте живи и здрави, да са живи и здрави бургаските деца и да стават все повече!

Честит Ден на родилната помощ!“

 

Към тези вълнуващи пожелания се присъедини и Мая Казанджиева, директор на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” в община Бургас, която лично поднесе от името на кмета приветствието към колектива.