RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Дадоха зелена светлина за голяма инвестиция в МБАЛ "Бургасмед"

https://www.flagman.bg/article/238749

14.4.2021


Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на мащабната инвестиция на „Булфарма“ ООД, собственик на болницата в най-големия жилищен комплекс – ж.к.“Меден Рудник“.

На днешното заседание, което се провежда онлайн, бе направена важна крачка към изграждането на допълнителен корпус на МБАЛ „Бургасмед“, но тъй като има леко отклонение от плана за Зона „А“ на комплекса се очаква и становище на МРРБ.

Инвестицията в новия корпус е изключително сериозна. Предвижда се изграждане на отделения по гастроентерология, по ревматология, ендокринология, хематология, онкология, инфекциозни болести, очни болести, хемодиализа и физиотерапия.  РЗП-то на бъдещото крило на болницата ще е 3732 кв.метра.

Преди 10 години в „Меден рудник“ имаше само една поликлиника – във вход на жилищен блок. В 5-етажна сграда без асансьор. Това беше здравеопазването в комплекса! Заради това започнахме да търсим инвеститор. В средата на терена върху, който сега е построена болницата, имаше една незаконна сграда – питейно заведение. Тогава постъпи подписка от съседните блокове – да не се събаря това заведение. Ние взехме правилното решение. Инвеститорът изгради за своя сметка модерен медицински център, който прехвърли на Общината, както и болница. Собствеността на поликлиниката впоследствие помогна на Бургас да има Медицински факултет. Ако ги нямаше парите, които взехме от продажбата на тази сграда, нямаше как да завършим Медицинския факултет“, каза кметът Димитър Николов.