RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Двама лекари от екипа на МБАЛ "Бургасмед" с отличия в Деня на българския лекар!

Двама лекари от МБАЛ "Бургасмед" бяха отличени с приз за достоен пример за професионализъм, морал и милосърдие, в името на най-ценното - здравето, днес- Деня на Свети Иван Рилски и професионален празник на лекарите, на официална церемония в Аулата на Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Това са:
Д-р Елена Грицкевич - от екипа на Отделението по Спешна помощ на МБАЛ "Бургасмед".
Д-р Симеон Печев -  от екипа на Отделението по хирургия в МБАЛ "Бургасмед" 


Заедно с още 18 медика от бургаска област те бяха отличени като лекари, придобили специалност през настоящата година и такива, придобили научна степен.

На събитието присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Магдалена Миткова, деканът на Медицинския факултет доц. Цветан Велинов, изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, управителят на КОЦ-Бургас и декан на Факултета по обществено здраве и здравни грижи проф. д-р Христо Бозов, председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, лекари от Бургас и региона.
 
Повече информация за събитието четете в материала на Flagman.bg ТУК