RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник

Flagman.bg

17.01.2023г.


Прегледите ще са от 24 януари до края на март в Детския неотложен кабинет, ще се извършват всеки вторник от 12:00 до 14:00ч


Поради увеличаването на случаите на грип и остри респираторни заболявания сред учениците и децата в предучилищна възраст в региона на Бургас, МБАЛ „Бургасмед“ обявява от 24 януари до края на март безплатни профилактични прегледи в Детския неотложен кабинет, които ще се извършват всеки вторник от 12:00 до 14:00ч. За безплатните прегледи е задължително предварително запазването на час директно на регистратурата на „Бургасмед“ или на телефони 0892 222 525 и 0892 222 800.

 

Д-р Христо Иванов, началник на Детско отделение в МБАЛ "Бургасмед" отправя съвет към родителите, ако детето им не се чувства добре и вдигне температура, усеща болки в тялото, или гърлото му се зачерви - да не изчакват, а да направят консултация с лекар, защото и леките неразположения могат да дадат усложнения. Той също препоръчва учениците да ползват маски в градския транспорт и в помещения, където се събират много хора. Педиатърът припомня, че личната хигиена е много важна за предпазването от вирусни инфекции и призовава родителите да приучават децата често да мият ръцете си.