RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Нов педиатричен кабинет отвори в ДКЦ „Бургасмед“

За какво да внимават родителите през летните месеци

 

 

От месец юли на територията на ДКЦ „Бургасмед“ функционира нов кабинет Педиатрия и Неонатология. В него консултации дава д-р Десислава Йончева, началник на Неонатологичното отделение в болница „Бургасмед“.

Д-р Йончева е завършила медицина в Медицински университет – Плевен. Има придобита специалност по Детски болести, а след това и по Неонатология. Тя е представител на плевенската медицинска школа, а от 2016 г. ръководи отделението по Неонатология в МБАЛ „Бургасмед“.

Съветите на д-р Йончева за отглеждането на бебетата и децата през лятото, от какво са застрашени и на какви симптоми да обръщат внимание родителите:

Д-р Йончева: „През летните месеци зачестяват инфекциите с ентеровируси, при кърмачетата и малките деца съществува риск от дехидратация, препоръчвам родителите да се потърсят лекарска помощ своевременно. Високите температури също са опасни, увеличава се загубата течности през кожата, кърмещите майки да увеличат честотата на кърмене, а на изкуствено хранените деца да се предлага вода, преварена и неподсладена.

Чести са и алергичните реакции към различни фактори, слънчевата алергия също не е рядкост. Излагането на слънце преди една година не е препоръчително, а ако решите да заведете детето си на плажа, задължително използвайте продукт с висок слънцезащитен фактор.“

Ако желаете да запишете час за педиатрична консултация е необходимо да се обадите на телефона на регистратурата в ДКЦ „Бургасмед“ +359 892 222 525. Кабинетът работи с направления по НЗОК.