RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Топ кардиолог оглавява отделение в болница „Бургасмед“

Топ кардиолог оглавява отделение в болница „Бургасмед“
Топ кардиолог се присъединява към екипа на болница „Бургасмед“

10.12.2015
в.Телеграф

От няколко дни на територията на модерната черноморска болница „Бургасмед“ вече функционира ново отделение по кардиология и инвазивна кардиология. То се оглавява от топ кардиолога д-р Живко Андреев-дългогодишен републикански консултант по кардиология, главен асистент на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в старозагорската болница „Стоян Киркович“, както и нейн зам.-завеждащ. Д-р Андреев коментира, че новоразкритата структура в бургаската болница разполага с топ апаратура и специалисти, които ще се грижат за най-съвременната диагностика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания на гражданите на град Бургас и региона. Специалистът уточнява, че част от модерната апаратура, с която разполага звеното е ангиографската система от най-висок клас на технологичния гигант „Siemens”.
“Ангиографията е метод за рентгеново изследване на съдовете, което позволява да се определи мястото и вида на увреждането на кръвоносните съдове- стеснение, запушване или болестно разширение(аневризма), както и други заболявания, които няма как да се диагностицират по друг начин. Гордеем се, че разполагаме с тази съвременна апаратура, както и с няколко модерни ехокардиографски системи за осъществяване на 3D ехография и тъканна доплер ехография“, разказа д-р Андреев.
На територията на новата структура на болницата работят топ кардиолози и инвазивни кардиолози от цялата страна, а към отделението ще функционира и кардиологичен амбулаторен кабинет. 
„Отделението има и интензивен сектор, така че приемаме както пациенти за планово, така и за спешно лечение, 24 часа в денонощието“, уточни д-р Радослав Славов, инвазивен кардиолог в новоразкритата структура в „Бургасмед“.