RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

Д-р Иван Вуцов, МБАЛ „Бургасмед“: Почивайте разумно и се пазете от зарази и слънчево изгаряне

Зачестяват случаите на засегнати от слънчево изгаряне, топлинен и слънчев удар, както и от ухапвания от кърлежи, оси и пчели, каза началник на Отделението по спешна медицина

 

Флагман.Бг

1 август 2022г.

 

В разгара на летния туристически сезон Отделението по спешна медицина в МБАЛ „Бургасмед“ съвсем естествено е сред най-търсените структури в цялата болница. Както уточни неговият ръководител д-р Иван Вуцов, в отделението зачестяват случаите на засегнати от слънчево изгаряне, топлинен и слънчев удар, както и от ухапвания от кърлежи, оси и пчели. Увеличава се и броят на пациентите с инсулти, преходни мозъчни нарушения, с исхемична болест на сърцето и повишено кръвно налягане.

 

„Във връзка с отново нарастващата зараза от COVID-19, можем да отбележим и увеличаване на броя на пациентите с грипоподобни оплаквания, типични за този щам на вируса“, каза д-р Вуцов, като обаче отчете, че потокът от пациенти не се е покачил значително за момента. По отношение на децата, най-честите причини да посетят Спешното отделение са ухапвания от насекоми, слънчеви изгаряния, простудни заболявания и отити.

 

„Нашият екип провежда обстоен преглед и преценява дали пациентът има нужда от болнично лечение. При необходимост ги хоспитализираме, но също не забравяме факта, че повечето са летовници и не са дошли да влизат в болница, а да си почиват и да се порадват на слънцето и морето.

 

Затова съветът ми към всички хора решили да почиват е да го правят разумно и да се пазят доколкото могат от зарази и слънчево изгаряне“, препоръча ръководителят на Отделението по спешна медицина. Все пак той добави, че при необходимост пациентите винаги могат да разчитат на адекватна лекарска помощ в „Бургасмед“.