RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

"Добрият лекар": Д-р Владимир Неделковски

В рубриката ни "Добрият лекар" днес  ви разказваме историята на 24 - годишната Надя от Ловеч. Съдбата я среща на два пъти  в изключително трудни моменти за нея с гинеколога д-р Владимир Неделковски. Първият път в Плевен, вторият в Бургас. Заради прецизната му преценка и бързи действия, младата жена живее втори живот. А д-р Неделковски е не само най-добрият лекар, когото е срещала, а човекът, когото  нареча спасител. 

 

 

БНР Радио Бургас

3.6.2020

 

Здравословните проблеми на Надя започват преди 10 години. Тя чува диагнозата киста на яйчниците. За едно десетилетие посещава и се консултира с няколко специалисти, които твърдят едно и също. Преди година и половина нейни приятели й препоръчват да се прегледа при  д-р Владимир Неделковски. Тогава той работи в Плевен. След направена лапароскопия, лекарят е убеден, че Надя няма киста, а сраствания на матката и яйчниците.Следва операция и младата жена забременява:

Мислех си, че всичко е нормално. Отидох на преглед, за да видя какво ще ми кажат. Казаха ми, че няма бебе в матката.Аз не повярвах и потърсих д-р Неделковски.

 Д-р Неделковски, обаче, вече не работи в Плевен, а се е преместил в " Бургасмед" в "Меден рудник" в Бургас. Той препоръчва на Надя да посети негов колега в плевенска болница. След консултация е установено, че бременната  веднага трябва да бъда приета и оперирана по спешност, тъй като има и кървене в корема.

 Надя взема съдбоносното решение да пропътува разстоянието от Ловеч до Бургас, за да се довери на опита и професионализма на д- р Неделковски: 

Тръгнах за Бургас, веднага докторът ме прие, прегледа ме и каза, че трябва да се направи лапароскопията.За мен д-р Неделковски не е доктор, той е Бог! Не знам с какви думи да го опиша! Най-важното между пациента и лекаря  е доверието.Доверието и човечността! Д-р Неделковски е много внимателен, обръща внимание, общителен, обяснява всичко. Дори неща, които на мен не са ми много ясни. Той си ми ги казва, обяснява ги. Имам му доверие! Искам да му благодаря много, винаги ще ходя при него!

В момента Надя е добре и е у дома със семейството си. Надява се отново да забременее . Пожелаваме й го ! 

Очакваме вашите думи на благодарност към лекарите, които са проявили себеотрицание и професионализъм. Разкажете ни историите, а ние ще ги излъчим в рубриката ни " Добрият лекар".