RU
Back to top hospitalburgasmed.bg

22-годишно момиче от Бургас роди здраво момченце след помощта на д-р Неделковски от МБАЛ „Бургасмед“

Жената бързо се възстановява след интервенцията, без последващи оплаквания

 

https://www.flagman.bg/article/237804

1.4.2021

 

Шанс за нормална бременност и най-вече- здраво родено момченце, което носи името Пламен, получи 22-годишната пациентка Е.А. от Бургас. Преди повече от година, по време на редовния си профилактичен акушеро-гинекологичен преглед се установява, че има ектопия (раничка) на шийката на матката, а резултатът от цитонамазка описва умерена дисплазия. Взема се решение за биопсия.

 

В случая на момичето, резултатът от нея показва, че във взетия материал се изолират ракови клетки (Ca in situ). „Започнах да обикалям лекари -част от тях ми казаха, че няма нужда да се оперирам, други, че категорично трябва да го направя“.

 

След 5 и 6-то мнение на момичето е препоръчано да направи консултация с д-р Владимир Неделковски-АГ специалист от МБАЛ „Бургасмед“. “Той много спокойно ми обясни, че е задължително при наличие на злокачествени клетки от биопсията да се извърши т.нар. конизация - оперативна интервенция за изрязване на част от маточната шийка. Всичко приключи много бързо, и буквално след няколко месеца вече бях бременна с Пламен.

 

Искам да благодаря изключително много на д-р Неделковски, тъй като, ако не беше той, можеше да няма Пламен“, разказва 22-годишната пациентка на лекаря. По време на бременността й, която също се проследява от лекаря, се налага серклаж, а след като времето за раждане настъпва, младото момиче не може да се довери на друг, освен на д-р Неделковски.

„Родих секцио на 17 февруари. Каквото и да кажа ще е малко, за да опиша благодарността си към екипа на МБАЛ „Бургасмед“ и по- специално към д-р Неделковски“.

 

„Случаи като тези са често срещани. Рядко обаче изходът за пациентките е толкова благоприятен-супер бързо възстановяване след интервенцията, без последващи оплаквания, бременност и безпроблемно раждане. Апелирам обаче пациентките редовно да провеждат профилактичен преглед при своя акушер-гинеколог, тъй като само когато заболяването бъде хванато в неговия начален етап можем да имаме и толкова бърз и успешен ход след проведеното оперативно лечение“, съветва д-р Неделковски.